loader
Povodom 3. decembra upriličen prijem VOOSI-ja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike

Povodom 3. decembra upriličen prijem VOOSI-ja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike

Povodom obilježavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, danas 02.12.2021. godine, u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike upriličen je prijem za predstavnike Vijeća organizacija osoba sa invaliditetom Federacije BiH (VOOSI). 

Ovaj jako bitan datum za osobe sa invaliditetom predstavljao je i povod za svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji između pomenutog ministarstva i predstavnika članica Vijeća organizacija sa invaliditetom Federacije BiH.

Svrha zaključenog Sporazuma je definisanje jasnih ciljeva i obaveza potpisnika na unapređenju prava i položaja osoba sa invaliditetom u Federaciji Bosne i Hercegovine, obezbjeđivanju adekvatnih uvjeta za rad i djelovanje njihovih organizacija, daljem razvijanju i jačanju partnerskih odnosa i saradnje između Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i organizacija osoba sa invaliditetom, što je i naglasio Ministar g-din Vesko Drljača prilikom svog obraćanja prisutnima.

Predsjednik Vijeća organizacija osoba sa invaliditetom Federacije BiH, g-din Almir Šahmanija, izrazio je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, te izrazio uvjerenje da će se položaj osoba sa invaliditetom i njihovih organizacija, članica Vijeća, potpisivanjem ovog sporatuma znatno popraviti, a daće se saradnja Vijeća i Federalnog ministarstva rada i socijalne politike u narednom periodu konstantno unapređivati.