loader
Na preporuku Direktora Saveza distrofičara FBiH g-dina Almira Šahmanije, donirana dvoja invalidskih kolica članicama Saveza iz Zenice

Na preporuku Direktora Saveza distrofičara FBiH g-dina Almira Šahmanije, donirana dvoja invalidskih kolica članicama Saveza iz Zenice

U subotu 11.12.2021. godine rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH gosp. Ibrahim Malanović zajedno sa saradnicama i gosp. Recepom Baysalom, predstavnikom Turske HO „Be Aid“ iz Belgije posjetio je Kantonalnu bolnicu u Travniku i Medžlis Islamske zajednice Zenica. Posredstvom Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini obezbijeđeno je 30 invalidskih kolica doniranih od strane Turske HO „Be Aid“ sa sjedištem u Belgiji, namijenjenih za pacijente u bolnicama i invalidne osobe u potrebi.

Prilikom posjete Kantonalnoj bolnici Travnik održan je  sastanak  sa dr. Adnanom Šatrovićem, direktorom bolnice i upriličen je obilazak pacijenata te uručeno pet invalidskih kolica namijenjenih  pacijentima bolnice.

Posjetom MIZ Zenica, a u pratnji glavnog imama Jakub-ef. Salkice, dodijeljena su dvoja invalidska kolica sestrama Fatimi i Đamili Garanović u naselju Blatuša. 

Sestre Fatima i Đamila boluju od svoje šeste godine i članice su Saveza distrofičara Federacije BiH.

Izvor: www.islamskazajednica.ba

Savez distrofičara Federacije BiH zahvaljuje se Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH kao i donatoru, u ime Saveza i u ime naših članica Fatime i Đamile Garanović.